2008. november 26., szerda

Kukoricamálé


Gyorsan elkészíthető, édes-sós finomság. Az őrségi hagyományos ételek közé tartozik. Régen több időt fordítottak ez elkészítésére, forrázták, és állni hagyták, majd kemencében sütötték meg. Én a nagyim és anyum után, csak gyors összekevertem a hozzávalókat, és már sütöttem is. Frissen fogyasztva az igazi.

Hozzávalók:

30 dkg kukoricaliszt
6-7 dl aludttej
pici só esetleg egy kis cukor
ici-pici szódabikarbóna
szilvalekvár

A lekvár kivételével a hozzávalókat összekeverjük, zsírozott (lényeges), lisztezett tepsibe öntjük. A tetejére tehetünk kis foltokban szilvalekvárt, majd egy kis (felmelegített) olajjal locsoljuk meg. Sütőben ropogósra sütjük.

Forrás: Csibeblog

Nincsenek megjegyzések: