2008. november 26., szerda

Kenyérkenegető


Vörösbabkrém ( a képen a sötétvörös)

1 finomra felkockázott hagymát olívaolajon üvegesre párolok, rádobok 3 gerezd kinyomott fokhagymát, majd mindenestül ráöntök egy doboz vörös kidney-babot. Hozzáteszek még egy nagy evőkanálnyi paradicsompürét, fél lime vagy citrom levét, majd fűszerezem 1/4 teáskanál fahéjjal, ugyanennyi garam masalával, szükség szerint még sóval. Kicsit összerotyogtatom, majd hagyom langyosra hűlni és mixelem.

Töpörtyűkrém (a képen a barna)

Ledaráltam 20 dkg töpörtyűt -természetesen bőr nélkül, de a húsos részekkel együtt, mivel ezek igazán finom apró kis szigetkéket alkotnak benne. Ezután belepakoltam még a multimixerbe a tepertőhöz 2 főtt tojást csak úgy kézzel összenyomva, sót, borsot (aki a tepertős pogácsa ízét keresi, ne spóroljon vele!), mustárt és egy pici tejfölt, és simára mixeltem.

Tormás túrókrém (a képen a fehér)

25 dkg túrót kikeverek 10 dkg puha vajjal, pici sóval és annyi tejföllel, hogy krémesen kenhető legyen, végül pedig folyamatos kóstolgatás mellett adom hozzá a tormakrémet -itt nincs értelme mennyiséget megadni, mert az egyes reszelt tormák ereje közt óriási különbség lehet. Mindenesetre ha az én kezemben van a fakanál, nem spórolok vele.

Tojáspástétom (kép nélkül)

A könnyített verziót készítettem, konyhai robotgép helyett ugyanis ott volt nekem a konyhai segéderő tökéletesített változata, éppen nálunk tartózkodó jó barátnőm, aki 10 kemény tojást meghámozott és finomra aprított helyettem. (Az aprítást jelentősen megkönnyítheti egy tojásszeletelő, amiben a tojást több irányból leszelve apró kockákat kapunk. De ha valaki egészen kenhető végeredményre vágyik, használhat multimixert is.)A tojásokat kikeverem 10 dkg puha vajjal, egy evőkanál mustárral, 3-4 szál finomra aprított újhagymával, sóval, fissen őrölt borssal és annyi tejföllel, hogy összetartsa.

Forrás: Mamihami

Nincsenek megjegyzések: