2008. november 26., szerda

Francia hagymaleves


4 személyre

4-5 kisebb fej vöröshagyma
2 ek. olaj
1,5 ek. liszt
1 liter húsleves
1 dl száraz fehérbor
só, bors
személyenként 2 szelet bagett
olívaolaj
fokhagyma
2 ek. reszelt sajt (személyenként)

A hagymát vékonyra karikázom, és az olajon addig sütögetem, amíg megpuhul, és kezd egy kis színt kapni. Ekkor leszórom a liszttel, és tovább pirítom még egy percig. Felöntöm a forró húslevessel, és alacsony lángon, lefedve kb. fél óra alatt készre főzöm. A vége felé adom csak hozzá a bort. Sóval és borssal ízesítem.

A kenyérszeleteket olívaolajjal megcsepegtetem, és teflonban aranysárgára pirítom, végül fokhagymával bedörzsölöm. A levest tűzálló leveses tálkákba merem ki, majd mindegyik tetejére 1-1 szelet pirítóst rakok, erre pedig reszelt sajt jön. Forró sütőbe tolom a grill alá, és addig pirítom, amíg a sajt ráolvad a kenyérszeletekre.

Forrás: Macikonyha

Nincsenek megjegyzések: