2009. január 19., hétfő

Tejberizs banánnal


Hozzávalók: 

2 bögre jázminrizs
4 bögre tej + közben amennyit felvesz
csipet só
néhány tk. házi vaníliás porcukor 

4 banán felkarikázva
2-3 ek. méz
2 csapott tk. őrölt fahéj 

A rizst hideg vízben átmostam, lecsepegtettem, majd a tejjel, sóval, porcukorral együtt egy közepes fazékban feltettem főni. Kis lángon, félig fedő alatt főztem, míg meg nem puhult, közben néha megkevertem és pótoltam a tejet, mikor már mindet magába szívta (amikor már elkészült, akkor is legyen "leve", mert állással még szív magába és szárazon nem jó). 

A banánt meghámoztam, felkarikáztam és egy serpenyőben a mézzel és a fahéjjal karamellizáltam, azaz addig kevergettem, míg jól bevonta a méz és a banán láthatóan megpárolódott kicsit. 

A tejberizst tálkákba szedtem és a tetejére halmoztam egy-egy adag mézes banánt.

Forrás: Kicsivú

2 megjegyzés:

Georgina írta...

Kipróbáltam és nagyon fincsi!!Annyit változtattam, hogy a tálkák aljára Nutellát is tettem...mmmm..isteni

Tara írta...

Dupla élvezet:) Vagy tripla?:)