2009. január 17., szombat

Csőben sült csicsóka


Hozzávalók

300ml tejszín vagy tejföl
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 marék friss vagy egy kiskanál szárított kakukkfű
3 marék reszelt parmezán sajt
só, bors
2 marék zsemlemorzsa (egy szikkadt zsemle)
olívaolaj



Megtisztítjuk a csicsókát és gyufaszál vastagságú szeletekre várjuk.  A fokhagymát felaprítjuk, közben 220 fokra előmelegítjük a sütőt. Összekeverjük a tejszínt a fokhagymával, a citromlével és a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 marék parmezánt és a csicsókát. Elkészítjük a zsemlemorzsát (robotgépben megőröljük a zsemle belét) és összekeverjük a maradék sajttal. A csicsóka tetejére szórjuk és megpermetezzük olívaolajjal. 45 percig sütjük.

Forrás: csicserisblog

Nincsenek megjegyzések: