2009. január 3., szombat

Káposztával rakott krumpli


hozzávalók:
(4 személy)

9 közepes krumpli
1/2 kg savanyú káposzta
3 sonkahagyma
vaj
1 nagy tejföl 
reszelt sajt

só, bors

A krumplikat jól meg kell mosni, majd hajában majdnem készre főzni. A sonkahagymákat karikákra vágni, és vajon félpuhára párolni. A savanyú káposztát hideg vízzel átmosni, majd jól kinyomkodni belőle a nedvességet. A krumplikat meghámozni, karikákra vágni, majd rétegezni egy kerámiatálban. 

Alulra néhány darabka vaj, arra egy sor krumpli került, só, bors, hagyma, káposzta. Ugyanez még egyszer, majd a legtetejére még egy krumplisor került, tejföl és a reszelt sajt. Sütőben 5,6-os fokozaton 20 percig alufóliával letakarva párolni, majd alufólia nélkül egy kicsit nagyobb fokozaton addig sütni, míg a sajt bocisra nem barnul. Tálaláskor fokhagymás tejföllel még meg lehet locsolni, jót tesz neki..


forrás: Vegasztrománia 

Nincsenek megjegyzések: