2010. február 9., kedd

Teljes kiőrlésű bagett


Hozzávalók a kovászhoz:

14 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
14 dkg 18-20 fokos víz
fél tasak bio szárított élesztő

Összekeverjük, lefedve szobahőmérsékleten kelesztjük egy órát, majd átkeverjük és még egy órát pihentetjük.

Hozzávalók a tésztához:

a kovász
36 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
18,5 dkg 18-20 fokos víz
fél tasak bio szárított élesztő
1 ek só

A hozzávalókat összekeverjük, és alaposan, kb. 10 perc alatt megdagasztjuk. 45 percig kelesztjük szobahőmérsékleten, majd 2 hosszú kiflit formázunk belőle, a tetejét bevagdostam és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél deci vizet az löttyintünk az aljára, és az ajtót gyorsan rácsukjuk. 25 perc múlva résnyire nyitjuk az ajtót, becsúsztatunk egy fakanalat, ezzel kitámasztva, és így sütjük még 15 percig.

forrás: Vera vega konyhája

Nincsenek megjegyzések: