2010. február 17., szerda

Barnarizses tofufasírt


Hozzávalók (15 db-hoz)


1 doboz tofu (300 g) - ha van, akkor jobb a füstölt változat
300 g főtt barnarizs (már főtten mérve, ha marad előző napról)
100 g barnarizsliszt
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek sörélesztőpehely
1 paprika
kb másfél csokor petrezselyem
olaj

bors
kömény

A petrezselymet, paprikát, 1 gerezd fokhagymát, a főtt rizs harmadát, vagy felét néhány ek olajjal és kevés vízzel összeturmixoljuk. Épp csak annyi olajat és vizet adjunk hozzá, amennyivel turmixolhatóvá válik.

A masszát a maradék rizshez keverjük és hozzáadjuk még a lereszelt tofut, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a rizslisztet, a fűszereket és a sörélesztőpelyhet.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A masszát alaposan összegyúrjuk, vékonyan olajozott muffinformába töltjük és mehet is a sütőbe 45 percre. A muffinformát nyugodtan teletölthetjük, nem fognak a fasírtok már nőni, kihűlve pedig szépen kiszedhetőek a formából.

Főzelékekhez feltétnek kiváló, de bármilyen körethez illik, vagy egyszerűen csak egy friss salátával fogyasztva is nagyon finom.

forrás: Vegánságok

Nincsenek megjegyzések: