2010. február 1., hétfő

Klopfolt krumpli


Hozzávalók:

fejenként 2 krumpli
nagy szemű tengeri só
frissen őrölt bors
1 ág friss rozmaring, esetleg szárított
olívaolaj

A krumplikat alaposan megsikáljuk, tisztára mossuk és  puhára főzzük. Ha megpuhultak, még melegen kiszedjük őket egy alufóliával bélelt sütőlemezre vagy tepsibe, húsklopfolóval mindegyiket ellapítjuk (ettől szétnyílnak), meglocsoljuk jóféle olívaolajjal, tekerünk rájuk egy kevés borsot, megszórjuk sóval (én Himalája sót használok) és maréknyi felaprított rozmaring levéllel. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, míg kicsit megpirulnak.

Nagyon finom, némelyik alja jó ropogós lesz.

Forrás: Gabojsza konyhája 

Nincsenek megjegyzések: