2010. február 24., szerda

Francia meleg lencsesaláta



Hozzávalók

200g lencse - lehetőleg vörös, azt nem kell előzöleg beáztatni és gyorsan megfő
2 kicsi lilahagyma vagy salottahagyma
2 szál kakukkfű
1 kávéskanál dijoni mustár
1,5 dl olívaolaj (dióolajjal a legjobb)
0,5 dl borecet -vagy citrom
egy kis csokor petrezselyem
őrölt bors


A lencsét megmossuk és háromszoros mennyiségű kakukkfűvel és borssal ízesített vízben megfőzzük, sózni nem szabad. (körülbelül forrástól számított 30 perc) Figyelni kell, hogy puha legyen, de ne essen szét. Közben  a mustárt habverővel jól összekeverjük az ecettel, sóval, borssal és kis adagokban hozzáadjuk az olajat. A felaprított hagymát és petrezselymet a meleg lencséhez adjuk és alaposan összekeverjük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: