2010. február 16., kedd

Sült céklahab


 Hozzávalók

4 közepes cékla
néhány ek olívaolaj

bors
rozmaring
méz
citromlé

kb 1 pohár (150 ml-es) szójajoghurt (de lehet másfél pohár is, ha van még otthon) 

A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, néhány ek olívaolajjal meglocsoljuk és összeforgatjuk, hogy a céklákat mindenhol fűszeresek és olajosak legyenek. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, betesszük a céklát és kb 45 percig sütjük, amíg a cékla megpuhul  

Ha a cékla elkészült, kivesszük, félretesszük és legalább langyosra hűtjük. A már kihűlt céklát összeturmixoljuk a szójajoghurttal illetve néhány evőkanál mézzel és citromlével (vagy még fűszerezhetjük tovább, ha szeretnénk) ízlés szerint. Nagyon kellemes krémes, lágy habot fogunk kapni.

forrás: Vegánságok

Nincsenek megjegyzések: