Hozzávalók
4 közepes cékla
néhány ek olívaolaj
só
bors
rozmaring
méz
citromlé
kb 1 pohár (150 ml-es) szójajoghurt (de lehet másfél pohár is, ha van még otthon)
A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, néhány ek olívaolajjal meglocsoljuk és összeforgatjuk, hogy a céklákat mindenhol fűszeresek és olajosak legyenek. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, betesszük a céklát és kb 45 percig sütjük, amíg a cékla megpuhul
Ha a cékla elkészült, kivesszük, félretesszük és legalább langyosra hűtjük. A már kihűlt céklát összeturmixoljuk a szójajoghurttal illetve néhány evőkanál mézzel és citromlével (vagy még fűszerezhetjük tovább, ha szeretnénk) ízlés szerint. Nagyon kellemes krémes, lágy habot fogunk kapni.
forrás: Vegánságok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése