2009. február 27., péntek

Rakott kel


Hozzávalók

fél fej kelkáposzta
3 tojás,
3 deci tejföl
fokhagyma
köménymag

bors
zsemlemorzsa (elhagyható)
reszelt sajt (elhagyható)

A kelkáposztát leveleire szedve megmossuk és forrásban levő vízben 3 percig főzzük.
A tojásokat keményre főzzük. A tejfölt elkeverjük 2-3 gerezd zúzott fokhagymával.

Tűzálló tál aljára terítünk egy sor káposztalevelet, megszórjuk a kis kockákra vágott főtt tojással, enyhén sózzuk (erre a rétegre jön 2 evőkanál zsemlemorzsa), meglocsoljuk a tejföllel, borssal és köménnyel fűszerezzük. Ezt a folyamatot megismételjük, a tetejére megint kelkáposzta kerüljön. Végül a káposztát megkenjük újfent egy kis tejföllel, vagy megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.

Forrás:  Házisárkány

Nincsenek megjegyzések: