2009. február 12., csütörtök

Kapros káposztafőzelék


Kell hozzá:

1 kis fej káposzta,olaj, 1 hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 ek. liszt, tej, tejföl, só, bors 1 csokor kapor

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával és rögtön felengedjük egy kis vízzel. Amikor már majdnem elpárolgott ez a víz, rádobjuk a csíkokra vágott káposztát és összeforgatjuk a paprikás hagymával. Megsózzuk, ismét vizet öntünk hozzá és lefedve megpároljuk. Mindig csak kevés vizet kell önteni és állandóan pótolni azt, ami elfőtt, illetve olyankor jól össze is kavarni, hogy mindenütt egyformán párolódjék.

 
Ha kész van, a lisztből és tejből eresztéket (habarást) készítünk és besűrítjük vele a főzeléket. Tejfölt is kavarunk bele, illetve az állagán további tejjel vagy vízzel igazítunk. Jól kiforraljuk, utána sózunk, ha kell, teszünk bele egy kis borsot és beledobjuk a finomra vágott kaprot is. Összekavarjuk, azalatt még egyet-kettőt rottyan, és kész.


Forrás: Edit receptjei

Nincsenek megjegyzések: