2009. december 13., vasárnap

Sült hal diós pürével

Hozzávalók:

• 1 evőkanál vaj
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 25 dkg gomba szeletelve
• 80 dkg tőkehalfilé vékony csíkokra vágva
• 1 csokor friss petrezselyem
a püréhez:
• 25 dkg burgonya,
• 2 evőkanál vaj,
• 1-2 evőkanál tej, tejszín,
• 25 dkg dió


Elkészítés:



A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a vajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, míg a leve elpárolog. Aztán beledobjuk a halcsíkokat, és készre sütjük.

A gombás halcsíkokat tűzálló tálba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk az apróra vágott friss petrezselymet. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet vagy tejszínt és a darált diót. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük a diós pürét, majd kanalanként rápúpozzuk a gombás halcsíkocskákra. Előmelegített sütőbe helyezzük 20-30 percre, míg a teteje szépen barnulni kezd.

forrás: Maxima

Nincsenek megjegyzések: