2009. november 8., vasárnap

Gombás burgonyarakottas


Hozzávalók:
1 közepes póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
40 dkg gomba
2 piros húsú paprika
őrölt bors
3 db jó nagy, héjában főtt burgonya
20 dkg mozzarella
3 szál friss majoránna

Elkészítés

A felkarikázott póréhagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A cikkekre vágott gombát és a kockákra vágott paprikát beleszórjuk. Borsozzuk, a finomra vágott majorannával meghintjük, majd puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a héjastól hosszában felszeletelt főtt burgonya felét az aljára rakosgatjuk. A gombaragut a burgonyaszeletekre kanalazzuk, és a maradék burgonyakarikákkal befedjük. A mozzarellát felszeleteljük, és a burgonya tetejére csúsztatjuk. Előmelegített sütőben sütjük.

forrás: Mindmegette 

Nincsenek megjegyzések: