2009. november 16., hétfő

Burgonya zöldborsóval


Hozzávalók

» 75 dkg burgonya

» 15 dkg zöldborsó
» 2 fej hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 ek. olaj
» 1 tk. mustármag
» 1 tk. friss reszelt gyömbér
» 1 tk. kurkuma
» 1/2 tk. csípős pirospaprika
» 1/2 tk. őrölt kömény
» só, bors
» 1,2 dl víz

A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A mustármagot addig pirítjuk, amíg pattogni kezd. Hozzáöntjük az olajat, a felkarikázott hagymát, az összenyomott fokhagymát és a gyömbért. Folytonos keverés mellett puhára pároljuk. Fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a burgonyát. Ráöntjük a vizet, lefedjük, majd 15-20 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és még 5 percig főzzük.

forrás: Ízletes

Nincsenek megjegyzések: