2009. szeptember 5., szombat

Kapros tökfasírt


Hozzávalók:
25 dkg legyalult tök
2-3 evőkanál szárított kapor
3 gerezd fokhagyma szétnyomva
1 evőkanál vegamix
0,5 evőkanál jódozott tengeri só
17,5 dkg zabpehely


2 és fél dl vízben feltesszük főni a tököt és a többit, a zabpelyhet kivéve. Kb 15 percig főzzük, majd hozzátesszük a zabpelyhet is, öntünk hozzá még egy kis vizet. Kevergetve addig főzzük, míg a zabpehely ki nem engedi magából a nyákos anyagot.
Ha kihűlt, vizes kézzel fasírtokat formázunk, kiolajozott tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.


forrás: Harmónia-konyha


2 megjegyzés:

PHJ írta...

Nem rossz, nem rossz... Tócsni volt már? ;)

Tara írta...

nem is tudom:) viszont szeretem, rendben, keresek egy receptet hozzá:)