2009. augusztus 11., kedd

Gyümölcsös tofus pite


Hoztam egy sütireceptet. A tofu szóra senki ne kapja fel a fejét, ne kezdjen hörögni fintorogva, nagyon jó kajákat lehet készíteni belőle.

A tofu maga szójatúró, állagában leginkább a sportsajtra emlékeztet. Íztelen valami, jellemző tulajdonsága, hogy átveszi annak a zöldségnek, fűszernek az ízét, amiből készítjük. Finom fokhagymásan vagy csípősrózsával - ez az erőspista bio változata - bekenve megsütve, de valamelyik nap cukkínipürébe kevertem tejföllel, azt is nagyon szeretem.

Kell hozzá 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt - bizony, szokjatok hozzá, az az igazi - 15 dkg vaj, két evőkanál búzakeményítő, négy evőkanál méz, csipetnyi tengeri só. Ebből lesz a tészta. Szépen összegyúrjuk mindezt és a felét tepsibe terítjük. Összekeverjük a tölteléknek valót: 40 dkg fehér biotofut villával összetörünk, belereszelünk 3-4 szem almát, kevés citromhéjat. Megszórhatjuk egy kevés vanilincukorral. Jó lenne igazi vaníliával, de nagyon drága, aranyárban mérik. Teszünk bele mazsolát, olyan öt dekányit, édesítjük négy-öt evőkanál mézzel, jól összedolgozzuk majd a tepsibe terített tésztára öntjük. Az almához tehetünk egy kevés mákot is, úgy is finom. Vagy alma helyett bármilyen más idénygyümölcsöt, ki mit szeret. Utána ráborítjuk a tészta másik felét és megsütjük. Könnyű elkészíteni és nem is időigényes. Ügyeskedjetek, ha nincs otthon hozzávaló, majd megsütitek máskor:)

Nincsenek megjegyzések: