2009. június 30., kedd

Meggyes édesség


Egy roppant egyszerű édesség, ráadásul nagyon-nagyon finom és pille könnyű.

Így készítjük:

egy tálba beleütünk két tojást, rácsorgatunk 2 evőkanál mézet és megszórjuk vanilincukorral.  Jól összekeverjük, hozzáteszünk 5 kanál lisztet - én teljes kiőrlésű tönköly lisztből fogom elékszíteni, azt használom mindenhez - 1 kiskanál sütőport és 1 csipet sót.

Apránként 1 -1 dl tejjel és tejszínnel felöntjük, majd teljesen csomómentessé keverjük. A meggyet kimagozzuk, egy kisebb sütőformát vajjal vékonyan kikenünk, belepotyogtatjuk a meggyet, és a híg tésztával nyakon zúdítjuk. Hideg sütőbe tesszük és közepes hőfokon 25 percet sütjük.

forrás: Anci falatkái

Nincsenek megjegyzések: