2008. december 19., péntek

Rakott kel


Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta fele
2 dl árpa (lehet rizzsel is készíteni)
20-30 dkg búzahús
1 fej hagyma
1 nagy marék kesudió
fél citrom leve
fűszersó

A hagymát kevés olajon megdinszteltem, majd a beáztatott árpát picit megpirítottam vele, majd háromszoros mennyiségű fűszersós vízben puhára főztem. A káposztát leveleire szedtem, az ereket kivágtam (és megettem), majd 2 ujjnyi csíkokra vágtam, és fedő alatt kevés vízzel és fűszersóval puhára pároltam. A káposzta felét egy kiolajozott tűzálló tál aljára fektettem, rá az árpát, majd a szejtánt. Erre locsoltam a fenti módon elkészített kesutejföl felét. Rá került a maradék káposzta, és arra a maradék tejföl. A sütőben 20 percet sütöttem.

Nincsenek megjegyzések: