2009. április 14., kedd

Polenta


Hozzávalók:

25 dkg kukoricadara
1,5 l víz

A kukoricadarát forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és puhára főzzük. (Addig kell főzni, amíg be nem szívja a vizet.) Kiolajozott sütőlapra öntjük, és ujjnyi vastagra lapítva szétterítjük. Mikor kihűlt, felkockázzuk, majd a szeleteket olajon kisütjük.

Tejfölt, reszelt sajtot tehetünk rá, mint a lángosra, nagyon finom és egyszerű kaja.

2 megjegyzés:

Gina írta...

Csak érdekesség, hogy észak Olaszország egyik provinciájában, Piemontében ez az egyik hagyományos étel..lent délen az olaszok az északiakat épp emiatt 'polentone'-nak, azaz polenta evőnek hívják :)

Tara írta...

Nem rossz polenta evőnek lenni:) Reszelt sajttal imádom, aki még nem evett ilyet, gyorsan pótolja a mulasztást, megéri:)