
Hozzávalók
Paradicsompüré:
sűrített paradicsom, 1 közepes fej hagyma, kb. 4 evőkanál tejszín, oregano, kevés rozmaring, só, bazsalikom (friss zöldfűszerek), 2-3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj
A gombóchoz:
250 gr túró
friss (ha nincs, morzsolt) kapor
1 tojás
sok só
10-15 dkg búzadara
Elkészítés
friss (ha nincs, morzsolt) kapor
1 tojás
sok só
10-15 dkg búzadara
Elkészítés
Kevés olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, kis liszttel és vízzel bekeverjük lassú lángon, majd hozzáöntjük a paradicsompürét. Mehet a só, meg a fűszerek gazdagon. Rotyogtatjuk picit, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ettől lesz selymes, krémes, úgyhogy mehet bele több is, de max. annyit, hogy még piros legyen azért a paradicsomleves. 15 percig forraljuk, közben csináljuk meg a gombócokat.
Gombócok
Gombócok
Törjük át a túrót, keverjünk hozzá egy tojást és a darát, majd a kaporból annyit, hogy pont szép mintás legyen majd a gombóc. Kevés sót is tegyünk hozzá. Hogy mekkorát csinálunk, mindegy, az apró szebben mutat. Forrásban lévő vízbe dobjuk, gyorsan kész lesz, feljönnek a gombócok, még pár perc, és pont jó. Lehet külön tálalni, de van, aki a levessel együtt főzi meg.
forrás: Konyha kilátással
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése