2008. november 26., szerda

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók:


300 g teljes őrlésű tönkölyliszt
2 dl langyos tej
20 g élesztő
50 g vaj
1 tojás
1 csapott evőkanál barnacukor
1 teáskanál só



A töltelékhez:

500 g túró
2 tojás
3 evőkanál teljes őrlésű búzadara
egy maréknyi kapor



Kovászt készítek, majd hozzákeverem a liszthez és összegyúrom a többi hozzávalóval. Viszonylag lágy kelttészta lesz, amit letakarva kb fél óráig kelesztek meleg helyen. Ezután lisztes deszkán kinyújtom, beleteszem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és hagyom még egy kicsit kelni, közben 190 fokra bekapcsolom a sütőt.


Összekeverem a tölteléket (a tojások felvert habját a végén adom hozzá) és rásimítom a tésztára. Amikor már majdnem készen van, ráöntöm egy tojássárgája, két evőkanál teljföl és egy pici só keverékét és pár percig hagyom pirulni.


forrás: Rongybaba konyha

Nincsenek megjegyzések: