1 liter víz
35 dkg kukoricadara
só
30 dkg juhtúró
2 pohár tejföl
bacon szalonna (esetleg kolozsvári húsos szalonna)
A kukoricadarát feltesszük főni a sós vízben. Folyamatosan kevergetjük, kezdetben kézi habverővel, később, mikor már sűrű, fakanállal. Mikor már kellően besűrűsödött, szépen pöfékel, elzárjuk a lángot és hagyjuk dermedni, keményedni.
Közben a csíkokra vágott bacon szalonnát enyhén kisütjük, zsírjával kikenünk egy hőálló edényt vagy tepsit. A maradék zsírba mártott kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából és az edénybe rendezzük.
Rámorzsoljuk a juhtúrót, tejfölpöttyökkel tarkítjuk, és rászórjuk az enyhén kisütött szalonnapörcöket. Ha maradt még zsír, rálocsoljuk. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Forrás: Kicsi Vú
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése