Hozzávalók egy nagyobb adaghoz
2 nagy cukkini
2 kisebb cukkini
pár gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
paradicsom
olívaolaj, só, bors
fél pohár tejföl
egy negyed citrom leve
pirított szezám és napraforgómag
Elkészítése
A cukkinikat megmossuk. A két nagyobbat legyaluljuk, úgy hogy kb. 3-4 mm vastag kerek szeletek legyenek belőle. Egy serpenyőben egy kis olívaolajon feldobjuk puhulni, megsózzuk közben és takarjuk le, úgy gyorsabb.
A másik két cukkinit apróra összevágjuk, és egy másik serpenyőben ezt is felrakjuk puhulni, itt az a cél hogy teljesen szétfőzzük puhára, mert ebből készül majd a salátára az "öntet". A fokhagymát összezúzzuk és mehet az apró cukkinihoz, sózzuk is meg és adjunk hozzá frissen őrölt borsot.
Amikor a kerek cukkinik megpuhultak kirakjuk őket egy tálba, amiben majd a salátát összekeverjük, hogy egy kicsit kihűljön. Az apróra vágott cukkinit is egy tálba rakjuk mikor kész van, és hozzáadjuk a tejfölt, és kézi mixerrel pépesítjük.
A paradicsomot felvágjuk viszonylag apró darabokra, a bazsalikom leveleket is felvágjuk kisebb darabokra, és mindkettőt hozzáadjuk a kerek cukkinikhez. A negyed citrom levét is belefacsarjuk. Az öntetet megkóstoljuk hogy elég sós- e, ha igen akkor hozzáadjuk a cukkini-paradicsom keverékhez. A magokat szárazon egy serpenyőben megpirítjuk, és a saláta tetejére szórjuk.
forrás: Boszikonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése