2009. augusztus 1., szombat

Brokkolis-lazacos sült tészta


Hozzávalók

25 dkg penne
30 dkg brokkoli darabolva
2,5 dkg vaj
2,5 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg Mascarpone sajt
8 olajban eltett szárított paradicsom
2 ek kapribogyó
8 szardellafilé - én kihagytam
10 dfriss bazsalikomlevél
4 szelet lazacfilé
5 dkg reszelt sajt

A tésztát sós vízben kifőzzük, az utolsó 4 percre a brokkolit is hozzátesszük főni, majd leszűrjük, félretesszük. Közben a lazacfiléket kettévágjuk és egy 20x30-as tepsibe fektetjük. A vajat a liszttel és a tejjel egy lábosba tesszük, és lassú tűzön addig kevergetjük lassú tűzön, míg egy sűrűbb mártást kapunk.

A tűzről levéve belekeverjük a Mascarpone-t, a kapribogyót a vékony csíkokra vágott paradicsomot és a bazsalikomleveleket. Beletesszük a brokkolis tésztát, sózzuk-borsozzuk és a lazacra öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és 190 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára összesütjük.

forrás: Latsia konyhája

Nincsenek megjegyzések: