Milyen különös, az újkrumplit néhol parázskrumplinak hívják. Könnyű ételt készítünk, egyszerű és finom, meleg nyári napokra igazán megfelel.
Sült paradicsom
Hozzávalók
3 nagyobb fej paradicsom (30 deka=70 Kcal)
8 deka reszelt sajt (308 Kcal)
1 evőkanál olívaolaj (90 Kcal)
friss bazsalikom
bami göreng fűszerkeverék
só
Vékonyan felszeleteljük a paradicsomokat, tűzálló tál aljára helyezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fűszerrel, enyhén sózzuk, meghintjük az apróra vágott bazsalikom levelekkel. Megszórjuk a reszelt sajttal és 175 fokon addig sütjük, míg a sajt rápirul-ráolvad a paradicsomra.
Parázskrumpli
Hozzávalók
1 kg parázskrumpli (15 deka 150 Kcal)
1 csomag petrezselyem 4-5 evőkanál étolaj (1 evőkanál 90 Kcal)
1 csokor petrezselyem
só
A krumplit a szokásos módon készítjük el. Azaz étolajat öntünk egy lábosba (vagy fedővel lezárható serpenyőbe. A krumplit is beletesszük, enyhén sózzuk, befedjük. Sülés közben időnként rázogatjuk az edényt, hogyne ragadjanak le a krumplik. A végén apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk.
Fejessaláta
A szokásos módon elkészítjük a salátát.
Kalória tartalma:
10 deka saláta 17 Kcal, 1 kanál cukor 40 Kcal
Ha tehát a krumpliból 15 dekát, a salátából 10 dekát, a sült paradicsomnak pedig a negyedét fogyasztjuk el, az összesen 414 kalóriát jelent.
forrás: házisárkány
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése