PUHA MÉZES (Latsia)
125 gr méz
125 gr margarin
3 tojás
1 citrom
250 gr porcukor
250 gr finomliszt
250 gr rozsliszt
1 kk szódabikarbóna
2 ek mézes fűszerkeverék.
A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.
Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben).
Másnap lazán átgyúrjuk, kisujjnyi vastagra nyújtjuk, különféle formákat szaggatunk belőle. Tetejét meg lehet kenni tejszínnel elhabart tojással is. Óvatosan, inkább kis lángon sütjük. Nagyon hamar készen van (12-15 perc)! 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron.
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na). A hőfokra és a sütési időre kell odafigyelni és nagyon jó lesz.
A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.
Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben).
Másnap lazán átgyúrjuk, kisujjnyi vastagra nyújtjuk, különféle formákat szaggatunk belőle. Tetejét meg lehet kenni tejszínnel elhabart tojással is. Óvatosan, inkább kis lángon sütjük. Nagyon hamar készen van (12-15 perc)! 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron.
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na). A hőfokra és a sütési időre kell odafigyelni és nagyon jó lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése