Hozzávalók 4 személyre:
2 kg borsó
2 közepes fej hagyma
2 ek pirospaprika
A csipetkéhez:
20 dkg kukoricaliszt
20 dkg tk. tönkölyliszt
2 ek olívaolaj
A hagymát kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk a paprikával, és rátesszük a kifejtett borsót. Kevés vízzel (amit közben, ha szükséges, pótolunk) fedő alatt puhára pároljuk.
A liszteket az olajjal, és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy rugalmas, gyúrható, nem ragadós tésztát kapjunk. Kinyújtjuk fél cm vastagra, és kézzel picike darabokat csipkedünk le belőle. Fél órát mindenképp szárítjuk, majd a bő lére (!!!) hagyott pörköltbe főzzük, amíg meg nem puhul benne.
Forrás: Vera
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése