hozzávalók:
10-12 db közepes csicsóka
liszt
ízlés szerint: őrölt bors, vegamix, só,
petrezselyem, fokhagyma
olaj, vagy ghí a kisütéshez, vagy a tepsi kenéséhez.
elkészítése:
A csicsókát, amit jó alaposan megtisztítottunk, kefével megsúroltunk lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk pár percig, ezután a levétől kinyomkodjuk. Hozzátesszük a lisztet és ízlés szerint a fűszereket, amit természetesen tovább variálhatunk ( pl. vöröshagyma, snidling…)
Alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, majd kicsit ellapítjuk. Süthetjük forró olajban, vagy tepsiben, mindkettő nagyon finom. A tepsisnek nagy előnye, hogy nem szívja tele magát zsiradékkal. A reszelésből kimaradt csicsóka darabokat, forró ghíben meg lehet sütni.
Forrás: Govinda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése