2009. április 8., szerda
Bedobós
Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg margarin, 25 dkg cukor, 30 dkg liszt, fél citrom, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor.
Elkészítés:
a tojások sárgáját habosra keverjük a puha margarinnal és a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat és egy kevés citromlevet, majd a tojások habját. Margarinnal kikent, lisztezett közepes tepsibe öntjük és sűrűn megszórjuk a feldarabolt eperrel vagy más gyümölccsel. Addig sütjük míg a teteje szép piros nem lesz - ez kb. 25 perc az előmelegített, 200 °C-os sütőben. Még melegen porcukorral megszórjuk a tetejét.
forrás: Hajnal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése