Hozzávalók
3 tojás,
3 deci tejföl
fokhagyma
köménymag
só
bors
zsemlemorzsa (elhagyható)
reszelt sajt (elhagyható)
A kelkáposztát leveleire szedve megmossuk és forrásban levő vízben 3 percig főzzük.
A tojásokat keményre főzzük. A tejfölt elkeverjük 2-3 gerezd zúzott fokhagymával.
Tűzálló tál aljára terítünk egy sor káposztalevelet, megszórjuk a kis kockákra vágott főtt tojással, enyhén sózzuk (erre a rétegre jön 2 evőkanál zsemlemorzsa), meglocsoljuk a tejföllel, borssal és köménnyel fűszerezzük. Ezt a folyamatot megismételjük, a tetejére megint kelkáposzta kerüljön. Végül a káposztát megkenjük újfent egy kis tejföllel, vagy megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.
Forrás: Házisárkány
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése