Hozzávalók:
1/2 kg friss spenót
1 cső zsenge főtt kukorica
1 fej kicsi lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szem kicsi (jércetojás méretű ) főtt krumpli
2-3 evőkanál liszt
só, bors ízlés szerint
10 deka reszelt sajt
pár deka vaj a sütéshez
A spenótot lobogó sós vízbe dobáljuk maréknyi adagokban csak egyszerre, s kb 1 perc múlva kiszedjük szűrőkanállal, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet (nem kell aprítani, egyben is csodásak a levelei). A kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a két szem főtt krumplit áttörjük, a sajtot lereszeljük, belerakjuk a spenótleveleket, beleütjük a tojást, befűszerezzük, jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket és a lisztet. Egyenletesen elkeverve nem túl kemény tésztát kapunk. Egy serpenyőbe kicsike vajat teszünk, felforrósítjuk, majd a spenótos masszát kanállal beleszaggatjuk, kicsit ellapítjuk. Első oldalát nagy lángon, majd ha az megpirult, a második oldalát takarékon sütjük pirosra.
Salátával tálaljuk. Egészséges, laktató, de mégse túl nehéz étel, és akik a spenótot főzeléknek nem szeretik, így azok is meg fogják enni, mert a sajttól finom ropogós lesz.
forrás: Vegarecept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése