2010. június 26., szombat

Túróval töltött zsemle



Hozzávalók hat személyre

6 db zsemle, 50 dkg túró, 2 cs. vaníliás cukor, 2 tojás, 2 dl tejföl , 4 evőkanál kristálycukor, mazsola, 3 dl tej, 5 dkg vaj

1. A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
2. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
3. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
4. A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
5. Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
6. Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
7. Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
8. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

forrás: Nosalty