2009. március 30., hétfő

Rakott krumpli római tálban


Hozzávalók:

Kb. 2 kg krumpli
8 főtt tojás
3 közepes hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
tejföl

bors
kakukkfű
rozmaring

Mindent nyers állapotban (a tojást keményre főzve) felkarikázva, apróra vágva belepakolászunk a római tálba, amit előtte persze beáztatunk legalább 15 percre hideg vízbe.

Krumpli, hagyma, fokhagyma, tojás, erre fűszerek és tejföl. Addig ismételjük, amíg el nem fogy minden alapanyag. A tetejére tejföl kerül.

Forrás: Anihami

2009. március 18., szerda

Egy remek salátaöntet


Hozzávalók:


1 bio citrom leve
3 ek. olívaolaj
1 tk. méz
1 mk. dijoni mustár
2 ek. almalé

Az öntet úgy készül, hogy egynemű mártássá keverjük a hozzávalókat. És kész is!:-)

2009. március 12., csütörtök

Uborkás kölespástétom


Hozzávalók:

köles 
bio vegamix
 mustár
joghurt
savanyú/kovászos uborka

A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük a vegamix-szel és sóval. Összeturmixoljuk annyi joghurttal, hogy kenhető legyen. Mustárral ízesítjük, majd apróra vágott uborkát keverünk bele.

Forrás: Vera vegakonyhája